Před několika lety, jsme se rozhodli, že zkusíme navázat na zimní období zabíjaček.
Tuto tradici pod názvem "ochutnávka zabíjačkových specialit", jsme uskutečnili 2. prosince 2023. Týden před zabíjačkou, jsme nachystali maso na
klobásy a po týdnu je zaudili. Letos jsme zvládli tři čuníky a pod vedením našeho dvorního řezníka Pepy a jeho
pomocníků, nám šla práce pěkně od ruky. Po dvou dnech práce při, které se vyrobily jitrnice, jelita, tlačenka, zapečená svíčková, ovar, rozpustilo se sádlo, uvařilo se zelí, upeklo se maso a zabíjačkový gulášek.
Toto jsme v pátek odvezli do Hradčanské hospůdky, kde se v sobotu vše prodávalo. V sobotu po probuzení, jsme zjistili, že si příroda s námi zahrává v podobě velkého množství sněhu a velké fujavice. Díky posezení v teplé hospůdce šly naše výrobky a teplá jídla na odbyt. K dobré náladě zahrála harmonika, k zahřátí byl svařák, pivo a slivovička.
Dík patří všem aktivním členům našeho zahrádkářského spolku.
Za zahrádkáře přejeme, všem klidné vánoce a v novém roce hodně zdraví a osobní
pohody.
Tomčík Josef